DESPRE

IDEEA PROIECTULUI?

Punctul de plecare l-a reprezentat diseminarea Proiectului Erasmus + ,,Escape game – Fight for your rights!” care a avut loc în Riga, Letonia. Participanții din mai multe țări au învățat să construiască de la zero EscapeRoom-uri, tema principală fiind „Drepturile Omului”. Continuarea a reprezentat-o diseminarea acestui proiect în luna August 2019 născându-se astfel proiectul EscapeRoomForEducation.

DE CE AM ALES ACEASTĂ METODĂ DE ÎNVĂȚARE?

Stimulează creativitatea , dezvoltă gândirea și motivează tinerii să se implice activ în acțiuni ce presupun soluții practice.
Se bazează pe: inteligență, intuiție, deducție logică și rațională.

 

Elementele unui EscapeRoom

* Echipa este formată din 5 până la 7 membrii care se sprijină reciproc și colaborează, reamenajează, construiesc și promovează .

* 1 Game Master

*  2/ 3 actori

*  1 cameră amenajată corespunzător

*  1 Scenariu

* 1 Regulament

* Timpul de joc/ 60 minute

* Jucători- 4/5 jucători

* Resursele pe care le folosim în construirea acestor camere se găsesc pe piața autohtonă și sunt de cea mai bună calitate pentru ca invitații să se bucure de cea mai bună experință pe care un EscapeRoom le poate oferi.

Temele pe care le abordăm în construirea acestor camere, pun accent pe Valori Europene (precum: egalitatea de șanse, libertarea de exprimare, circulatie, etc, pe toleranță, dar și pe transparență) și totodată pe Discipline (ex: Istorie, Geografie, Matematică, Administrarea Firmei, Finanțarea Afacerii, Turism sau Gastronomie)

 

%d blogeri au apreciat: