DESPRE

IDEEA PROIECTULUI?

Punctul de plecare l-a reprezentat diseminarea Proiectului Erasmus + ,,Escape game – Fight for your rights!” care a avut loc ├«n Riga, Letonia. Participan╚Ťii din mai multe ╚Ť─âri au ├«nv─â╚Ťat s─â construiasc─â de la zero EscapeRoom-uri, tema principal─â fiind “Drepturile Omului”. Continuarea a reprezentat-o diseminarea acestui proiect ├«n luna August 2019 n─âsc├óndu-se astfel proiectul EscapeRoomForEducation.

DE CE AM ALES ACEASTĂ METODĂ DE ÎNVĂȚARE?

Stimuleaz─â creativitatea , dezvolt─â g├óndirea ╚Öi motiveaz─â tinerii s─â se implice activ ├«n ac╚Ťiuni ce presupun solu╚Ťii practice.
Se bazeaz─â pe: inteligen╚Ť─â, intui╚Ťie, deduc╚Ťie logic─â ╚Öi ra╚Ťional─â.

 

Elementele unui EscapeRoom

* Echipa este formată din 5 până la 7 membrii care se sprijină reciproc și colaborează, reamenajează, construiesc și promovează .

* 1 Game Master

*  2/ 3 actori

*  1 cameră amenajată corespunzător

*  1 Scenariu

* 1 Regulament

* Timpul de joc/ 60 minute

* Juc─âtori- 4/5 juc─âtori

* Resursele pe care le folosim ├«n construirea acestor camere se g─âsesc pe pia╚Ťa autohton─â ╚Öi sunt de cea mai bun─â calitate pentru ca invita╚Ťii s─â se bucure de cea mai bun─â experin╚Ť─â pe care un EscapeRoom le poate oferi.

Temele pe care le abord─âm ├«n construirea acestor camere, pun accent pe Valori Europene (precum: egalitatea de ╚Öanse, libertarea de exprimare, circulatie, etc, pe toleran╚Ť─â, dar ╚Öi pe transparen╚Ť─â) ╚Öi totodat─â pe┬áDiscipline (ex: Istorie, Geografie, Matematic─â, Administrarea Firmei, Finan╚Ťarea Afacerii, Turism sau Gastronomie)