#staiacasă #facembinelesăcrească

Având în vedere evoluția situației epidemiologice internaționale determinată de răspândirea CORONAVIRUSULUI SARS-CoV-2 la nivelul a peste 150 de țări, în care aproximativ 1.000.000 de persoane au fost infectate și peste 50.000 au decedat, precum și declararea „Pandemiei” de către Organizația Mondială a Sănătății, la data de 11.03.2020.

Președintele României a prelungit starea de urgență până pe data de 16 Mai 2019.

Cine instituie “Starea de Urgență” ca măsură excepțională?

Potrivit articolului 93 din Constituţie – “Măsuri excepţionale”, preşedintele României poate institui, ca măsură excepţională, starea de urgenţă în întreaga ţară sau în unele unităţi administrativ-teritoriale. Preşedintele trebuie să solicite Parlamentului încuviinţarea instituirii stării de urgenţă, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia. În cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă şi funcţionează pe toată durata acestora.

Ce măsuri de siguranță trebuie să iei în perioada acestui CORONAVIRUS?

Pentru a preveni infectarea cu Covid -19 este necesar să stăm în casă, sa ieșim DOAR dacă este necesar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice. Este necesar să înțelegem că respectând toate îndrumările transmise de către Grupul de Comunicare Strategică, putem depăși mult mai ușor această situație în care ne aflăm acum.

Este necesar să respectam regulile de igiena, sa evităm aglomerația .

Toate magazinele care în această perioadă sunt deschise își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11:00-13:00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă.

În cazul în care este absolut necesar să părăsești domiciliul pentru un motiv bine întemeiat , nu uita să completezi “Declarația pe propria răspundere” , pe care o poți descărca apăsând aici .

 

Fii precaut la Știrile False…Te sfătuim să te informezi doar din SURSE OFICIALE!

Știrile false sunt scrise și publicate cu intenția de a induce în eroare, în scopul de a deteriora reputația unei agenții, entități sau persoane, precum și pentru câștig financiar sau politic, de multe ori folosind titluri senzaționale, necinstite, sau pur și simplu fabricate pentru a crește numărul de cititori, pentru răspândirea în mediul online și pentru venituri prin click-uri pe Internet. Știrile false dezinformează în mod intenționat și diferă de satiră sau parodie.

SURSE DE INFORMARE OFICIALE:

  • https://gov.ro/ro/ (Guvernul României)
  • http://www.ms.ro/(Ministerul Sănătății)
  • https://stirioficiale.ro/(Site de știri realizat de un grup de voluntari în parteneriat cu Guvernul României)

SURSE DE INFORMARE CREDIBILE DIN MASS-MEDIA:

  • https://www.digi24.ro/ (Digi24)
  • https://stirileprotv.ro/(ȘtirilePROTV)
  • https://www.mediafax.ro/(Agenția de știri MediaFAX)

Dacă ai întrebări cu privire la noul CORONAVIRUS sau vrei să te ajutăm să treci mai ușor peste această perioadă , te rugăm să ne scrii pe adresa de email : covid-19@er4e.ro

În perioada următoare, echipa ImpactTeam va pune la dispoziție un GHID DE SUPRAVIEȚUIRE ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ , care va explica în amănunt cum trebuie să acționăm în astfel de situații.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.